keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Lääketieteen historian ystävien matka Pariisiin 2016


Lääketieteen ja tieteen historiaa sekä kulttuuria Pariisissa 23. - 30.5.2016 
- tervetuloa matkalle Ranskan pääkaupunkiin!

Taustaa. Olemme yhdessä Olympia Kaukomatkatoimiston Sari Julinin ja FT Liisa Väisäsen kanssa  suunnitelleet lääketieteen ja tieteen historiasta sekä taiteesta kiinnostuneille matkan Pariisiin. Matka suunniteltiin samaan tapaan kuin aikaisemmat matkamme Italiaan.


Iltaisin ennen illallista altistumme luentojenkin välityksellä tieteen ja lääketieteen historialle. Pyrimme siihen, että käytössämme olisi iltaluentoa varten kannettava tietokone ja dataprojektori powerpoint -esityksiä varten. Iltaluentoja on yksi iltaa kohden ja luennon kesto on 20-25 min. Puhujat ovat matkakumppaneitamme. Pyydämme halukkaita alustajia ilmoittautumaan allekirjoittaneille. 


Matkalle ilmoittaudutaan 31.8.2015 mennessä sähköpostitse Olympia Kaukomatkatoimistoon (olympia(AT)olympia.fi) tai soittamalla Olympia Kaukomatkatoimistoon (09) 6962770. Kopion ilmoittautumisestanne pyydämme lähettämään myös Heikki Helmiselle, sähköpostiosoite (heikki.helminen(AT)uef.fi tai heikkijhelminen(AT)gmail.com). Ilmoittautuessa tulee antaa seuraavat tiedot: täydellinen nimi (kuten passissa), syntymäaika, täydellinen postiosoite, s-postiosoite, puhelinnumero sekä toivomus haluaako jakaa huoneen toisen henkilön kanssa vai ei ja illalliseen liittyvät toivomukset (kasvisruokavalio, allergia ruoka-aineelle, tms.). Ellei sähköpostia ole käytettävissä, voi ilmoittautua soittamalla Olympia Kaukomatkatoimistoon (09) 6962770 tai kirjeitse Heikki Helmiselle (postiosoite: H. Helminen, Puolalankatu 4 A 16, 20100 Turku). Heikki Helminen toimittaa ilmoittautumisen Olympiaan. Ilmoittautumisen jälkeen Olympia Kaukomatkatoimisto lähettää heti kaksi laskua: ennakkolaskun, jonka eräpäivä on 15.9.2015, ja loppulaskun, jonka eräpäivä on 35 vrk ennen matkaa. Loppulaskun summa perustuu 30 hengen ryhmään (keskimmäinen hintaryhmä). Laskuun kirjoitetaan, että lopullinen laskun hinta määräytyy matkustajamäärän mukaan. 


Noin 7-6 viikkoa ennen matkaa Olympia Kaukomatkatoimisto lähettää ilmoittautuneille toimintaohjeet. Siinä pyydetään matkustajaa täyttämään kirjeessä  olevan passitiedot -lomakkeen, josta saadaan hotellin vaatimat tiedot. Lomake  on syytä täyttää huolella. Mikäli ryhmän koko on jokin muu kuin 30 henkilöä, niin kirjeen mukana seuraa myös korjattu loppulasku. Laskussa otetaan huomioon myös Finnairin oikea lentohinta. Lisätietoja voi kysyä Olympia Kaukomatkatoimistosta p. (09) 6962770 tai osoitteesta olympia(AT)olympia.fi. 


Matkan hinta riippuu siitä montako osanottajaa ilmoittautuu ja majoitummeko kahden vai yhden hengen huoneissa. Olemme päättäneet majoittua kolmen tähden hotellissa, jotta matkan hinta saadaan kohtuulliseksi. Jos meitä lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä ja majoitumme 2 hengen huoneessa, matkan hinta on 2 370 €/henkilö, ja jos meitä lähtijöitä on 40 henkilöä, hinta on 2 270€/henkilö. Hintaan kuuluvat lennot, linja-autokuljetukset, hotellimajoitus aamiaisineen, ohjelmassa mainitut vierailut suomenkielisine opastuksineen ja illalliset juomineen joka ilta ohjelman mukaan. Odottamattomat taloudelliset muutokset voivat vaikuttaa lopulliseen hintaan. Matka toteutuu, jos ryhmässä on mukana vähintään 20 maksavaa osallistujaa. Matkalle osallistuvan ryhmän koko voi olla korkeintaan 45 henkilöä. Matkaryhmään pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


Toivotamme lääketieteen historian ja kulttuurin ystävät tervetulleiksi mukaamme Pariisiin! 


Tutustu retken esitteeseen tämän linkin takana!


Heikki S. Vuorinen, LKT, dos. (lääketieteen historia)

Clinicum, Kansanterveystieteen osasto, Helsingin yliopisto
Suomen Lääketieteen Historian Seura, puh.joht.
S-posti: heikki.vuorinen(AT)helsinki.fi
Puh. 09-19127397 (työ) tai 050-4347980

Heikki Aho, LKT, dos. (patologia),

Biolääketieteen laitos, Turun yliopisto
Turun Lääketieteen Historian Yhdistys, puh.joht.
S-posti: heikki.aho(AT)tyks.fi
Puh. 040-541 5287

Heikki J. Helminen, LKT, prof. emeritus

Biolääketieteen laitos, anatomia, Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus           
S-posti: heikki.helminen(AT)uef.fi, tai heikkijhelminen(AT)gmail.com
Puh. 040-542 9976
Kotiosoite: Puolalankatu 4 A 16, 20100 Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti